Quick-wins duurzaamheid & sociale-verandering door Green Events

WOE 12:30 - 13:00

Dit is een presentatie van 2019

Waarschijnlijk heb je wel eens dat bordje gezien waar milieuactivisten al decennia lang mee zwaaien, die ene met de tekst: ‘There is no planet B’. Eindelijk lijkt hun stem te worden gehoord en wordt de mensheid wakker: Politici, consumenten en topmanagers zijn zich steeds bewuster van de uitdagingen waar we voor staan en beginnen actie te ondernemen.

Er is nog steeds geen planeet B, maar plan B is zich aan het vormen, op de hele planeet. Geen merk of bedrijf kan zich veroorloven om achter te blijven bij wat wel gezien kan worden als de grootste maatschappelijke verschuiving sinds de geboorte van de vrijemarkteconomie.

Consumenten eisen veranderingen en maken bewuste keuzes,, terwijl autoriteiten ze verplichten met regels die soms nog in de maak zijn. Tijd om het roer om te gooien en je plannen klaar te stomen voor deze toekomst. Want die aardverschuiving, die komt er nou eenmaal aan…

Ben jij een eventmanager of producent en wil je jouw evenement duurzamer organiseren, maar weet je niet goed waar te beginnen? Lyke Poortvliet van Green Events heeft jarenlang praktijkervaring en deelt de eerste stappen en belangrijke duurzame thema’s met concrete voorbeeldenden en quick-wins.

Over Green Events In de internationale evenementen industrie helpt Green Events merken en organisatoren met het verbinden van hedendaagse ecologische en sociale uitdagingen aan een sterke strategie en een praktisch stappenplan door advies en uitvoering steeds te combineren.

Daarnaast hebben wij onze eigen initiatieven ontwikkeld, zoals de Green Deal Afvalvrije Festivals, ADE Green en Plastic Promise, die gericht zijn op positieve veranderingen, samenwerkingen, oplossingen, innovaties en verduurzaming van de evenementen industrie.