Mijn evenement (voor)financieren...Hoe dan?!

DON 14:00 - 14:30

Keynote 1

Het EVENT Voorschot is een vorm van financieren speciaal voor de festivalbranche. We kunnen bedragen vanaf € 2.000 financieren voorafgaand aan het evenement en we spreken met de organisator af dat we terugbetaald krijgen uit de kaartverkoop en/of de verkoop van eten, drinken of andere waren tijdens het evenement.

Aan de 4e editie van het GIN festival dat dit jaar plaatsvond in de Beurs van Berlage hebben we bijvoorbeeld ons steentje bij kunnen dragen. Organisator Albert van Beeck – Calkoen over de samenwerking met EVENT Voorschot: “Het is de eerste keer dat we het GIN festival organiseren in de Beurs van Berlage. Omdat dit een super grote stap was waar we een andere soort van financiering voor nodig hadden, ben ik bij  EVENT Voorschot uitgekomen. EVENT Voorschot heeft ervoor gezorgd dat ik het stuk voorfinanciering kreeg wat echt essentieel was in het vooruitbetalen van locaties als deze. We hebben te maken met leveranciers die liever zo laat mogelijk betalen en mensen die op het laatste moment een kaartje kopen. We zitten echter wel met de essentiële voorbereidingen en investeringen die gedaan moeten worden. Daar is EVENT Voorschot echt van enorme waarde geweest”.

We kunnen de aflossing van de lening automatiseren door de PIN omzet gedurende het evenement te splitsen in twee geldstromen. Een van de twee geldstromen dient dan als aflossing van de financiering.

Deze vorm van financieren of een variatie daarop kunnen we natuurlijk ook aanbieden aan de leveranciers van het evenement of de stand- of truckhouders die onderdeel zijn van het festival als zij ook wat geld vooraf kunnen gebruiken.