Alpe d'HuZes, een van de grootste goede doelen organisaties in Nederland

WOE 14:00 - 14:30

Keynote 1

In de afgelopen 15 jaar heeft Stichting Alpe d'HuZes uitsluitend met vrijwilligers zich ontplooid als een van de grootste goede doelen organisaties van Nederland. Inmiddels hebben ze al ruim 190 miljoen opgehaald voor KWF om onderzoek tegen kanker te financieren.

Het geld wordt opgehaald met een uniek sportief evenement in Frankrijk waarbij op één dag 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez beklimmen.

Om dit te kunnen realiseren is een groep van ca. 300 vaste vrijwilligers het gehele jaar bezig om dit te organiseren, waarbij het motto is om zoveel mogelijk gesponsord te krijgen. Elk jaar vertrekt een colonne van ca. 30 vrachtwagens richting Frankrijk om daar een week lang een alle deelnemers de kans te geven zich voor te bereiden op de koersdag.
Het is een evenement die al vanaf de start omarmt wordt door de Franse gemeentes die rondom de Alpe d'Huez gelegen zijn.

Tijdens de week in Frankrijk mag het evenement nog eens 1500 vrijwilligers ontvangen die ervoor zorgen dat het elk jaar weer een enorm succes is.