Geplaatst door: Festivak Nederland

Festivak 2022: de uitdagingen van het evenementenlandschap

Terwijl de sector momenteel uit zijn voegen barst, zien we dat het evenementenlandschap permanent is veranderd. Bedrijven zijn overgenomen of helemaal gestopt, er zijn veel nieuwe spelers en veel mensen zijn van functie gewisseld. Dit zien we dan ook zeker terug tijdens Festivak, waar een groot aantal nieuwkomers zich presenteert. Ook zijn er organisaties die één of meerdere bedrijven hebben overgenomen en daardoor nu veel prominenter aanwezig zijn dan voorheen.

Zo is TwT Verhuur, een van onze vaste deelnemers, recent overgenomen door F&L Powerrental, en deze organisatie staat dan ook groot op de beurs. Verder begroeten we een flink aantal nieuwkomers op de beurs. Om enkele voorbeelden te noemen: Tactile BV, Ecocup bij Re-uz, Van Melick Groep, Stage Safety Support, Intelligent Security en Tromp Walls BV. 

Gelukkig blijft Festivak ook een feest der herkenning en zien we ook een groot aantal bekende namen terug. Zo zijn wij erg blij om onder andere de volgende oude bekenden te mogen begroeten: Doornbos Equipment, Aalster Tentenbedrijf van der Werff BV en Van Hameren Verhuur. Een aardige lijst vertrouwde gezichten, en dit kenmerkt de saamhorigheid die heerst binnen de evenementenbranche én op Festivak.

Hoe personeels- en materiële tekorten op te lossen?

Net als de rest van de samenleving heeft ook de evenementensector te kampen met bizarre personeelstekorten. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor veel uitdagingen om aan genoeg en aan goed genoeg personeel te komen. Een ander gevolg van de onstuimige periode die (als het goed is) achter ons ligt, is het vertrek van mensen. Hierdoor is veel kennis binnen de branche verdwenen. Een ander issue is een gebrek aan materiaal plus de logistieke problemen die hierbij komen kijken. En dan hebben we het nog niet over de de inflatie gehad, die ervoor zorgt dat de prijzen door het dak schieten. 

Zo zijn er een hoop uitdagingen voor organisaties om een ouderwets geslaagd evenement op poten te zetten. De beste manier om deze uitdagingen aan te gaan, is door samen te werken. Van elkaar leren en elkaar helpen waar nodig, dat is de juiste weg naar succes. Festivak biedt hiertoe de gelegenheid, daar je op deze vakbeurs met professionals uit de hele branche in contact kunt komen. Bespreek samen interessante ontwikkelingen binnen de sector en ontdek wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. De beurs is het ideale platform om te netwerken en van gedachten te wisselen over relevante topics voor jouw onderneming én de gehele sector.

Een uitgebreid lezingenprogramma

Naast dat je contact kunt leggen met vakgenoten, is de beurs ook uitermate geschikt om je kennis te verbreden. Op Festivak is er namelijk een uitgebreid inhoudelijk lezingenprogramma met diverse interessante cases, zodat iedere bezoeker waardevolle informatie en inspiratie kan opdoen. Deze informatie kan en wil jij niet missen, dus zet 9 en 10 november 2022 in je agenda!
 

Voeg reactie toe