Landgoed Zonheuvel - Duurzame gastvrijheid op de Utrechtse Heuvelrug

Landgoed Zonheuvel - Duurzame gastvrijheid op de Utrechtse Heuvelrug

Landgoed Zonheuvel ligt midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, centraal gelegen in Nederland. Zodra gasten over het wildrooster de groene laan oprijden, is de verwondering al groot. Rechts de moestuin, links het oude Koetshuis, geliefd om zijn mooie zalen. Door de poort van het Koetshuis ziet u een glimp van het historische Maarten Maartenshuis.

Het terrein van Landgoed Zonheuvel vormt het decor voor vier bijzonder gebouwen met in totaal 30 verschillende zalen. Allen met uitzicht op de prachtige natuur van de Kaapse Bossen. De wandelroutes geven gasten de mogelijkheid om te wandelen en  inspiratie op te doen.

Het moderne Paviljoen vormt het hart van Landgoed Zonheuvel. In dit mooie gebouw zijn het restaurant, de hotelkamers en Zonheuvels grote trots, de gestylede grote congreszaal met een capaciteit tot 500 personen. Gasten die willen blijven overnachten kunnen terecht in een van de 110 hotelkamers in het hoofdbouw.

Een van die bijzonder historische verhalen is het Openluchtheater, ontworpen in 1936. De meeste groene zaal met een capaciteit van 200 personen. Het Maarten Maartenshuis is een schitterend landhuis en kent een veelbewogen geschiedenis. Het interieur van het huis bevat verschillende zeer bijzondere stukken, bijvoorbeeld een landkaart uit 1969 van Bernard Du Roy. De verschillende stijlkamers kunnen gehuurd worden voor zakelijke bijeenkomsten en op aanvraag als restaurant onder de noemer Culinair@theCastle.

Vanuit het Maarten Maartenshuis is het een klein stukje wandelen naar het Koetshuis. Deze werd vroerger gebruikt als woonhuis van de butler van Maarten Maartens en herbergde de stallen. In het Koetshuis zijn tegenwoordig negen gerenoveerde vergaderzalen en zeven breakoutruimtes ondergebracht. De stoere en onlangs gerestylde lodges hebben een nieuw en fris natuurlijk interieur gekregen. Een uitstekende startlocatie voor diverse outdoor activiteiten zoals festivals, evenementen en beurzen.

Om het landgoed te behouden voor de toekomst en een steetje bij te dragen aan een schone, groene wereld, zet Hotel Landgoed Zonheuvel hoog in op duurzaamheid en MVO. Dat komt terug in grote maatregelen en kleine details. Al deze initiatieven hebben inmiddels een Gouden Green Key keurmerk opgeleverd.