CircularPET

CircularPET

CircularPET neemt al jouw cupzorgen weg!

De nieuwe Single Use Plastics (SUP) richtlijn komt op ons af. Met ingang van 2024 moet elke organisatie of podium verplicht werken met een duurzaam bekersysteem. Gelukkig mag je blijven werken met softcups voor eenmalig gebruik wanneer je er een succesvol circulair retoursysteem aan koppelt. Dat klinkt ingewikkeld, maar werk je met CircularPET dan hoef je nergens meer naar om te kijken. Wij kunnen je op elk terrein ontzorgen zodat je de focus gewoon op het organiseren van mooie evenementen kunt houden.

Waarom CircularPET?
Door jarenlang samen met onze ketenpartners allerlei varianten te hebben getest hebben we het circulair bekersysteem nu van A tot Z onder de knie. We kunnen maatwerk leveren en gaan samen met de opdrachtgever op zoek naar de beste oplossing voor diens evenement. We delen onze kennis van evenementen en expertise over hoe het circulaire bekersysteem te implementeren en geven na afloop een certificaat uit waarmee kan worden aangetoond dat aan de SUP richtlijn is voldaan.

Hoe werkt het systeem dan?
In de basis werken we met een statiegeld- of kortingsysteem. Bezoekers brengen hun beker zelf terug naar de bar door middel van een incentive. We zorgen ervoor dat de plastic stroom zuiver blijft (mono stroom) want controleren deze voor en achter de bar. Maar onze service houdt niet op bij het evenement. We regelen ook de opslag van de softcups en het transport naar de grondstofverwerker. Zo zorgen wij ervoor dat de softcups daadwerkelijk op de juiste plek worden verwerkt tot nieuwe bekers en niet in de verbrandingsoven belanden. 

Interesse? Neem contact op met info@circularpet.nl of kijk voor meer informatie op www.circularpet.nl