Voedselveiligheid op evenementen – Voorkomen is beter dan genezen!

THU 12:30 - 13:00

Zaal 3

Het bezoeken van festivals en andere evenementen is in toenemende mate onderdeel van onze (vrije) tijdsbesteding. Tijdens zo’n bezoek willen we natuurlijk ook een hapje eten. En het liefst met een grote diversiteit. Maar het moet wel veilig zijn! Ziek worden na een dergelijk bezoek is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom moeten aanbieders van eetwaren, zoals foodtrucks, zich houden aan wet- en regelgeving inzake voedselveiligheid. Maar ook de organisator van evenementen is wettelijk verplicht maatregelen te nemen die de kans verkleinen dat medewerkers en bezoekers ziek of onwel worden. Aan welke regels moeten de organisatoren van evenementen voldoen? En de aanbieders van eetwaren zelf, zoals de uitbaters van foodtrucks op evenementen en festivals? Valerie Kruijtzer & Nino Bruggers van DVAN Advocaten brengen dit in hoofdlijnen in kaart. Ook leggen zij uit hoe je aansprakelijkheid wegens schending van regels rondom voedselveiligheid contractueel kunt uitsluiten of beperken. 

Deze presentatie is nuttig en interessant voor bestuurders van stichtingen, gemeenten, evenementenbureaus en andere organisatoren van evenementen, maar ook voor hen die het eten bereiden en daadwerkelijk aanbieden.