11 december 2015

Interactive Concept presenteerde op Festivak 2015 het LEiA Display system, een nieuwe interactieve beleving!

NIJMEGEN, December 2015.
Interactive Concept presenteerde op Festivak 2015 LEiA Display, een nieuwe interactieve beleving!

Na de introductie van de Mash Machine tijdens festivak in 2014 heeft u tijdens Festivak 2015 kennis kunnen maken met een nieuwe interactieve beleving van Interactive Concept namelijk LEiA Display.

Tijdens Festivak onthulde Interactive Concept naast de Mash Machine ook het Leia Display System. Leia Display is een groot touchscreen, maar met één belangrijk verschil: het scherm is niet vast, maar gemaakt van mist. Dit doet men denken aan de film Minority Report, waarbij interactie kan ontstaan met de display en met je hele lichaam.

Leia Display is een innovatie als het gaat om projectie! Het tweede concept is begin mei gelanceerd exclusief op de Nederlandse markt door Interactive Concept.

 

Leia display systeem
Deze futuristische vorm van projectie op waterdam maakt het mogelijk om door een afbeelding heen te lopen. De dichte structuur van de waterdamp maakt het mogelijk om alle soorten content in hoge resolutie te projecteren.

Leia Display is een unieke technologie waardoor er kan worden geprojecteerd in de lucht en interactie gerealiseerd kan worden door middel van aanraking van de projectie. Deze futuristische vorm van projectie kan ook reageren op uw bewegingen.

Leia display is zeer geschikt voor:
➢ Ontvangst moment op diverse evenementen
➢ Innovatieve manier van product presentaties
➢ Stop kracht en wauw moment op een beurs of congres
➢ Bijzondere evenementen, unieke manier van presenteren
➢ Winkel openingen of presentaties
➢ Musea
➢ Diverse spellen voor kinderen middels applicaties
➢ Visueel weergeven van unieke content

De dichte structuur van de nagenoeg onzichtbare waterdamp maakt het dus mogelijk om alle soorten content in hoge resolutie te projecteren. Het beeld bestaat uit 99% lucht en 1% water. De content die gepresenteerd wordt op Leia Display kan in 2D of 3D beeld zijn. Daarbij kan de content ook interactief worden, zoals een touchscreen alleen dan op lucht. Elke content wat op een computer staat of gemaakt is kan worden gepresenteerd op Leia Display.

Naast de presentatie kan het scherm ook interactief gemaakt worden. Dit kan toegepast worden op eigen content, maar er zijn ook een aantal applicaties welke Interactive Concept kan leveren. De verschillende applicaties die gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld Kinetic is toegepast zijn ook te zien in de video. Op Leia Display System kan standaard elke willekeurig content op unieke wijze gepresenteerd worden.

Virtueel aanraken kan Interactive concept mogelijk maken door een extra technisch hoogstandje op Leia toe te passen, namelijk Kinetica. Hiermee kan de klant:

● Foto’s en eigen content de vergroten en verkleinen
● Diverse gaming applicaties uitvoeren
● Wereldkaart toepassingen doorvoeren
● Verschillende presentaties aanraken en door swipen
● 3D logo’s presenteren en rond laten draaien, 360 graden
● Dansen door nevel & detecteren van lichaamsbewegingen met verschillende kleuren.

Sinds de lancering in mei 2015 heeft Interactive concept de Leia Display al voor diverse opdrachtgevers succesvol ingezet. O.a. voor presentaties van diverse exposanten op beursstands en ontvangst bij de Night of the Proms in de AHOY in samenwerking met Sligro Food Group voor al haar klanten. Maar ook is Op Leia display de voorpagina van een krant gepresenteerd tijdens de open dag van een Regionaal dagblad en daarnaast ook tijdens een Introductie voor een nieuw product van Interface, marktleider voor modulaire vloerbedekking.

Over Interactive Concept
Interactive Concept is eind 2013 opgericht en dit bedrijf gaat verder dan het aanbieden van concepten. Iedere klant heeft zijn eigen doelstellingen en Interactive Concept creëert belevingen die helpen om deze doelstellingen te realiseren. Alles begint met de aandacht pakken van uw publiek. Door meerdere zintuigen zoals aanraking, geluid en zicht te prikkelen wordt nieuwsgierigheid en interesse gecreëerd bij de doelgroep. Dit wordt gedaan middels fysieke belevingen waarbij interactie centraal staat. Wanneer het publiek onderdeel is geweest van een van Interactive concept innovatieve belevingen blijft de boodschap van uw merk of bedrijf langer hangen. Een memorabele beleving met een hoge doorvertel waarde.

Filmpje van Leia Display: http://www.interactiveconcept.nl/leia-display-system/


BRANCHEPARTNERS
CONTENTPARTNER
MEDIAPARTNER
VVEM CLC-VECTA
Eventplanner
Evenementenindustrie EventGoodies AtMost Rent-it Nieuws.Social Eventbranche Eventpartners Sterrenontour.nl Expert Update Showplaza event support group BV